• Често задавани въпроси

   Колко струва интериорна врата по поръчка?

   Цените, зависят от Вашия избор на интериорна врата - покритие (боя, фурнир или ламинат) модел, и размери.

   За да получите максимално точна оферта изпратете във Вашето запитване ориентировъчни размери, както и конкретно избран модел с избраното от Вас покритие.

   Имате ли врати на склад?

   Ние работим според изискванията на Вас, нашите клиенти, за модел, размери, цвят, покритие на входната или интериорните врати и ги изработваме в точните размери, които са Ви необходими. По тази причина не поддържаме налични количества на склад, за да можем адекватно да отговорим на Вашите нужди и индивидуални желания.

   Предлагате ли монтаж на вратите?

   При закупуване на интериорна или входна врата от нас, предлагаме монтаж, който се заплаща допълнително.

   Какъв е срокът на изработка?

   Вашата интериона врата ще бъде изработена за срок, не по-дълъг от 30 работни дни.

   На какъв етап от строителството трябва да се монтират вратите?

   Най-подходящият момент за монтаж на интериорна врата е когато подът е готов и стените са завършени. За входните врати има значение начинът на отваряне като ще получите най-точна информация след консултация с наш сътрудник.

   Какво е фрезоване?

   Фрезоването е високопроизводителен метод на рязане, широко използван за обработка на равнинни повърхнини, за проразяване на канали с разнообразен профил.

   Специализирана машина ЦПУ (център с програмно управление) отнема от повърхността на МДФ-а и създава възможност за стотици различни по вид и големина фрезовани елементи върху интериорните врати, които от своя страна придават различна визия на всяка интериорна врата, която произвеждаме.

   Какво означава „плаващи“ первази?

   Всички первази, които ние произвеждаме, са „плаващи”, т.е. первазите са с Г-образна форма и имат перо, което влиза в отвора на касата на интериорните врати с цел компенсация на кривините на зида на стената.

   Посока на отваряне - Лява или Дясна врата

   За да Ви помогнем да определите от какъв тип врати се нуждаете според начина и посоката им на отваряне, сме приложили чертеж с обяснение:

   Посока на отваряне - Лява или Дясна врата

   Видове пълнеж за изработка на крилата на интериорните врати

   1. Клетъчен пълнеж тип „пчелна пита”
   2. Плътен пълнеж без кухини тип „Флакс“ (с допълнително оскъпяване)

   Какво е Естествен фурнир?

   Фурнирът е тънък лист от дървесина, който се залепва към повърхността на плоча от MDF. Фурнирът се добива чрез рязане или т.нар. развиване на предварително обработена секция от дървесен труп.

   Фурнирът може да бъде Файнлайн (с изчистени линии) или Натурал (с естествената текстура на дървесните разклонения).